Така е, но дори и след леките промени в салона на 159, които ги правят 2008-2009 някъде и задните седалки ги правят малко по-къси (частта, на която седим), пак като се качи да кара човек над 185см отпред и отзад седалката става неизползваема.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Съвет относно покупка на 159
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Абе .. всъщност тези, в които съм се возил и сядал, и карал, и които са алфатекс са Ок .. поне за човек с моите габарити - 179 см и 75 кила (тва когато не съм преял и препил де).
Другите, които са кожените салони са по-малко просторни .. а може и така да ми се струва.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщениеТака е, но дори и след леките промени в салона на 159, които ги правят 2008-2009 някъде и задните седалки ги правят малко по-къси (частта, на която седим), пак като се качи да кара човек над 185см отпред и отзад седалката става неизползваема.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Седалките имат огромно значение по принцип, но тук странното е, че BМW-то има най-тънките седалки измежду всички, а си теснее отвътре.
Иначе на старата ми кола, която беше обикновена А4-ка салона беше текстилен и отзад имаше място достатъчно и за мен (178см), когато се возех отзад. Сега същата кола като купе, но със спортен салон отзад се усеща, че мястото е по-малко от преди. За 159-ката съм виждал на един приятел, който е около 185см, но обича да кара със седалка по-назад, че физически нито аз, нито която и да е жена ако ще и 45 кила да е, няма да може да седне зад него. Има 10см макс между задната и предната седалка, а той е точно с по-новия салон, при който уж задната седалка е малко скъсена.
Просто това е минус, който колкото и да ми харесва колата по принцип, не мога да преглътна, тъй като често или аз или жена ми сме отзад заради детето и за мен това е важно при избора на кола от тук нататък. На моменти имам чувството, че мястото отзад при 159 и при GT са еднакви.
Comment
-
Преди да си взема Черната Мамба (АР 159 SW, 2.4), карах Нисан Патрол, дълга база, 2004 г. Голямо, яко, 3 - тонно зверче, но като си наместех седалката ( аз съм 195 см/110 кг.) зад мен не оставаше повече място отколкото сега. С други думи, малко са колите и джипките, които могат да "поемат" такъв кат мен и отзад да се намести нещо повече от ....вестник.Alfa Romeo 159SW, 2.4 JTD, 06, remap, no EGR, no DPF, no "peperudk`s", no eco friendly, a.k.a. THE BLACK MAMBA
Comment
-
Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщениеСедалките имат огромно значение по принцип, но тук странното е, че BМW-то има най-тънките седалки измежду всички, а си теснее отвътре.
Иначе на старата ми кола, която беше обикновена А4-ка салона беше текстилен и отзад имаше място достатъчно и за мен (178см), когато се возех отзад. Сега същата кола като купе, но със спортен салон отзад се усеща, че мястото е по-малко от преди. За 159-ката съм виждал на един приятел, който е около 185см, но обича да кара със седалка по-назад, че физически нито аз, нито която и да е жена ако ще и 45 кила да е, няма да може да седне зад него. Има 10см макс между задната и предната седалка, а той е точно с по-новия салон, при който уж задната седалка е малко скъсена.
Просто това е минус, който колкото и да ми харесва колата по принцип, не мога да преглътна, тъй като често или аз или жена ми сме отзад заради детето и за мен това е важно при избора на кола от тук нататък. На моменти имам чувството, че мястото отзад при 159 и при GT са еднакви.
Та реалните показатели в милиметри са такива:
Минимално/Максимално разстояние.
159: 600-840
3-ка: 660-920
А4-ка: 570-835
Както се вижда най-голямо (минимално) разстояние от задна до предна седалка има в 3-ката, а най-малко в А4-ката.
При 3-ката има 6 сантиметра повече разстояние за задните пътници, като разстоянието до педалите на шофьора в тази позиция е 1150мм, срещу 1130мм на 159-ката. Демек хем имаш 2 сантиметра повече място до педалите за шофьора, хем имаш 6 сантиметра по-голямо разстояние за задните пътници през това време.
Ако ти имаш други данни, сподели. Но да не си говорим - а бе тясно е, защото на мен така ми се струва.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
-
Това, че някой е еди какъв си не значи, че колата е лоша. Ти няма да се жениш за него. Едни от най-читавите си коли съм ги купувал от доста странни хора. Последната е от неграмотен, преди 2 години дори и от един с проблеми в главата, изгониха го от банката, че и до днес ми звъни да ми носи туршия от Кюстендил.
Comment
-
Кола втора ръка се взима,одиш гледаш,ако ти ареса и не ти отбира мноу тиквата караш я у читаффф сервиз,договаряш цената и зимаш.....кой,кво писал у обявата все тая....Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Brera Spyder
Дали случайно някой от вас е ходил да я гледа тая бамбина че имам интерес към нея
http://www.cars.bg/c773451sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениевинаги ми се е искало да мога така като вас да се абстрахирам от подобни неща... изумявате ме
Ти колата ли ще купуваш или продавача?
Въобще не ме интересува кой какво писал. Гледам, харесва ми, виждам я на живо и решавам.
Продавача по презумпция ще говори неща, които да се харесат на купувача. За това по презумпция не ги питам, а просто си гледам колата и решавам дали е моята или не е.
Най-елементарния пример е когато Либрите бяха на мода. И всички пишеха, че е с навигация. Е, като не е с навигация реално, какво толкова? Това би ли те спрял да я купиш? Или ако пише всички екстри, а тя едвам стандартните събира...
Много се втелясвш нещо.Last edited by BO; d.m.y г., 13:50.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Comment
-
.....а и много често продаващия не знае какво точно продава.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
Comment